Thuiswerken, maar toch samen lunchen: dit bedrijf laat bij alle collega’s pizza bezorgen

Onderling contact houden met je collega’s is nog best lastig als je allemaal verplicht thuiswerkt. Bij adviesbureau Involve zijn ze zo gehecht aan de maandelijkse gezamenlijke lunch dat ze deze traditie ook vanuit huis voortzetten. Het bedrijf laat bij alle werknemers pizza of een andere lunch naar keuze bezorgen.

Bij Involve, interne communicatie- en change- specialist, zijn ze wel gewend om thuis te werken. Al ruim 25 jaar werken ze zonder kantoor en wordt online contact gelegd. De zeldzame fysieke contactmomenten die de collega’s hebben, zijn dan erg belangrijk. Elke maand komen ze samen om ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en elkaar bij te praten. De groep luncht dan ook met elkaar en viert verjaardagen en belangrijke ijkpunten zoals het tekenen van contracten.

Pizza

,,Door de coronacrisis vallen deze fysieke momenten nu weg. We moeten ze anders inrichten, want we willen nog steeds echt contact en echte interactie met elkaar’’, zegt oprichter van het bedrijf Ilse van Ravenstein. Daarom kwam Involve op het idee om de maandelijkse gezamenlijke lunch gewoon door te laten gaan, alleen dan op afstand. ,,We hebben bij iedereen pizza, of een lunch naar wens, aan de deur laten bezorgen zodat die tijdens de online meeting gegeten kon worden.’’

Voor medewerker Anouk van der Heijden kwam de pizza als een grote verrassing. ,,We voelen ons door de spontane actie enorm gewaardeerd. Het creëert een gevoel van verbondenheid met je collega’s op afstand.’’

Verjaardagen

Involve vindt dat bijzondere momenten gewoon gevierd moeten blijven worden. Van Ravenstein: ,,We blijven samen stilstaan bij het tekenen van nieuwe contracten, het vieren van verjaardagen. Dat kan allemaal ook online, je moet vooral creatief zijn.’’
Zo worden verjaardagen gevierd door op afstand met elkaar een liedje te zingen. De jarige krijgt een envelop in de bus, op de beeldschermen laten collega’s ballonnen, confetti, fluitjes, kaarsjes en cadeautjes zien die ze later aan de jarige geven. Ook bij het tekenen van een contract krijgt de werknemer feestelijke post met onder meer confetti, het contract en een pen.

Involve probeert de werkdag en het hele dag naar het beeldscherm turen af te wisselen met korte pauzes in grote groepen, kleine groepjes of tweetallen. De collega’s delen heel de dag door foto’s en berichtjes met elkaar. ,,We combineren inhoud met lachen en gezelligheid. Het is in deze gekke tijden fijn om op deze manier toch even samen te zijn, ook al is dat op afstand’’, zegt Van der Heijden.

Bingo

De medewerkers hebben genoeg ideeën om gezellige online contactmomenten te creëren. Van der Heijden: ,,Een aantal van mijn collega’s heeft tussen de bedrijven door een bingo gemaakt met veelgehoorde Skype-opmerkingen, thuiswerkgebeurtenissen en dingen die typisch voor ons bedrijf zijn.’’ Wie ‘Sorry, ik stond op mute’ hoort, kan een vakje afstrepen op zijn bingokaart.

Bron: ad.nl