Advertorial – Uniek project bij Royal Wagenborg

Bouw jij straks mee aan de digitale toekomst?

Toonaangevend in de internationale logistiek: Royal Wagenborg. Een familiebedrijf dat de ambitie heeft uitgesproken om het bedrijf elke dag een stukje duurzamer te maken. Arie Versluis en zijn team staan voor de in Noord-Nederland unieke uitdaging om een innovatief digitaal platform te bouwen dat de onderneming moet helpen om die ambitie te realiseren.

Met het milieu als blijvend hoge prioriteit, doet Wagenborg veel op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar was het in de vaart nemen van het tweede EasyMax-schip het meest in het oog springend op dit vlak. Met ruim 60% minder CO2-uitstoot is de EasyMax het meest milieuvriendelijke drogelading-schip in haar segment. Maar ook achter de schermen gebeurt veel. Zo draagt Wagenborg bij aan onderzoek naar alternatieve brandstoffen en zet de onderneming in op nog efficiënter varen. Digitale innovatie is hierbij onmisbaar, daarom bouwt Wagenborg de komende jaren een compleet nieuw platform, waarin alle onderdelen, processen en diensten geïntegreerd worden.

Platform voor Smart Shipping

„Het nieuwe platform ondersteunt ons bij Smart Shipping; het verregaand geautomatiseerd aansturen en ondersteunen van de vloot. Het platform helpt ons niet alleen per schip de meest efficiënte route en snelheid te bepalen, maar ook hoe we de vloot als totaal nog efficiënter kunnen inzetten”, vertelt Arie Versluis, Programmamanager ERP bij Royal Wagenborg in Delfzijl. „Hiervoor koppelen we via het platform informatie van onze schepen aan externe informatie, denk aan het weer, de stroming, openingstijden van havenvoorzieningen en beschikbare ligplaatsen. Deze informatie helpt ons om te bepalen met welke snelheid we moeten varen om just-in-time aan te komen en dat zien we terug in het brandstofverbruik. Als we 1 knoop langzamer varen, zorgt dat al voor een aanzienlijke brandstofbesparing.”

Wagenborg is een complex en zeer divers bedrijf waar betrouwbaarheid en leveringszekerheid de norm zijn. Dat moet natuurlijk ook tijdens de ontwikkeling van het nieuwe platform zo blijven. Versluis: „Om ieder onderdeel en proces van in- en externe klanten digitaal te optimaliseren en te integreren, moeten we stapsgewijs ontwikkelen, terugkoppelen en met die feedback de volgende stap zetten. Dat levert uiteindelijk ons nieuwe digitale platform op, dat flexibel genoeg is om in te spelen op nieuwe trends en klantenspecificaties. Daarna nemen we afscheid van het oude systeem. We hebben binnen Wagenborg als ERP-team van tien man alle vrijheid en omdat we sterk uitbreiden zoeken we nieuwe mensen.”

Uniek project

Applicatie ontwikkelaar Jitse de Lange is een van de gelukkigen die meewerkt aan het nieuwe platform. „Er zijn weinig IT-ontwikkelaars die kunnen zeggen dat ze met zoveel vrijheid binnen zo’n groot bedrijf mogen bouwen aan de vervanging van een core systeem, in een nieuw team dat vanaf de start invloed heeft op de architectuur. We werken met het low-code platform Thinkwise. Het mooie hiervan is dat je in een korte tijd grote stappen kunt maken en iedereen kan het leren. Zo hebben we hier ook iemand met een scheikundige achtergrond die ook meebouwt aan dit toffe systeem. Dit is echt een uniek project dat je nergens anders in Noord-Nederland tegenkomt.”

Meer weten? www.wagenborg.com/carriere/application-developer

BOUW MEE!

Wil jij aan de voorkant wereldwijd impact maken? Heb je affiniteit met IT, ben je analytisch sterk en gedreven? Dan hebben wij een fantastische baan voor jou! Wij zoeken collega’s die willen bijdragen aan ons unieke digitale platform. Samen met een jong en gezellig team bouw je iedere dag aan je eigen stukje van ons ERP-systeem. Hiermee draag je bij aan een duurzamere wereld en ontzorg je de collega’s in de business maximaal.

Nieuwsgierig geworden?

Mail aron.strengholt@wagenborg.com om kennis te maken, zonder lange procedures en lastige vragen. Wie weet neem jij dan straks plaats in de driver-seat en bepaal je met je collega’s wat ons nieuwe platform ‘BRIDGE’ kan betekenen voor onze toekomst.