Vier werkdagen voor de prijs van vijf? Dat loont!

Vier dagen werken en er vijf betaald krijgen? Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Perpetual Guardian doet het. De resultaten zijn duidelijk: werknemers zijn tevredener over hun baan en ervaren een betere balans tussen werk en privé. Wellicht opmerkelijk: ook de werkgever lijkt er tevreden over.

Er wordt al veel over een werkweek van vier dagen gesproken. Ook in Nederland. Maar er dan wel gewoon vijf uitbetaald krijgen? Dat is redelijk nieuw. Vermogensbeheerder Perpetual Guardian deed in maart en april een proef met het voltallige 240-koppige personeel. Het bleek een succes, zo schreef de New York Times.
 

Duidelijke gevolgen

Bij het bedrijf kwam vanuit de werknemers een grote vraag naar meer flexibiliteit. Daar werd middels het experiment gehoor aan gegeven. Gevolgen moesten onder meer een betere balans tussen werk en privé, gemotiveerder personeel en een verhoogde productiviteit zijn. Voor, tijdens en na de proef werden de werknemers onder de loep genomen door academici. De gevolgen waren duidelijk zichtbaar.

In november vorig jaar zei iets meer dan de helft (54 procent) van de werknemers nog dat ze werk en privé goed konden combineren. Na de proef was dat aantal gestegen naar 78 procent. Verder waren de werknemers meer tevreden over hun werk en hun leven. Bovendien presteerden ze beter op het werk en genoten ze er meer van dan voor de vierdaagse werkweek.
 

Motivatie en betrokkenheid

Andere gevolgen waren dat het personeel beter op tijd op het werk verscheen, creatiever te werk ging en kortere pauzes nam. Het werk leed niet onder het feit dat het in minder tijd gedaan moest worden. Niet alleen wat betreft kwaliteit, maar ook qua kwantiteit.

Hoe komt dat nou? Helen Delaney, docent aan de University of Auckland Business School, laat weten dat de motivatie en betrokkenheid onder het personeel groeide, omdat ze betrokken werden bij de planning van het experiment. Werknemers hadden namelijk een belangrijke rol bij het bepalen hoe de werkweek van vier dagen zo ingevoerd werd dat het de productiviteit niet nadelig beïnvloedde. ,,Werknemers kwamen met een aantal innovaties en initiatieven om productiever en efficiënter te werken, van het automatiseren van handmatige processen tot het verminderen of afschaffen van niet-werkgerelateerd internetgebruik.”