Vroeg je zomervakantie boeken? Denk ook aan je collega’s!

De kerstvakantie is nog maar net achter de rug. Het nieuwe jaar net begonnen. Maar de zomervakanties worden al volop (met vroegboekkorting) geboekt. En het plannen van die vakantie kan moeilijkheden veroorzaken op de werkvloer. Hoe los je dit collegiaal op?

Eén op de zes werknemers heeft last van verlofstress, zo blijkt uit onderzoek onder ruim 1.900 werknemers, uitgevoerd door vakbondsorganisatie CNV-Vakmensen. Stress over de periode, stress omdat veel mensen tegelijk op vakantie willen en stress die het geeft met de agenda van de partner. ,,Het circus voor het aanvragen van zomervakantie is het hevigst in januari en soms begint het zelfs al in november en december”, zegt Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen. ,,Uiteraard doen de grootste problemen zich voor rond de schoolvakanties. Veel mensen willen dan vrij, maar het bedrijf moet ook blijven draaien.”
 

Agendapunt

Een lastig punt, zowel voor werknemers als voor werkgevers. Hoe kunnen we hier goed mee omgaan? Fortuin: ,,Het beste is om de zomervakantie in januari al als agendapunt mee te nemen. Hoe langer je wacht, hoe ingewikkelder het wordt. Mensen willen nu ook graag boeken. Het is heel belangrijk dat er een transparant systeem is, zodat de vakantieperiodes eerlijk worden verdeeld.”

Belangrijk is om het met elkaar te hebben over de zomervakantie. Praten met elkaar geeft een hoop duidelijkheid en het zorgt dat het bespreekbaar iets. Iets dat je volgens Fortuin niet wilt hebben is namelijk dat aan Pietje en Klaasje al een vakantie is beloofd en dat Marietje het sluitstuk is geworden en daardoor niet meer zelf kan kiezen wanneer ze weg kan. ,,De manager is in het praten over de vakantie heel belangrijk”, aldus Fortuin. ,,Hij moet het niet gaan regelen, maar het gesprek organiseren en in de juiste banen leiden. Zorg dat je oog hebt voor elkaars problemen. Wat is redelijk en wat is billijk. Er is geen wettelijke regeling voor, je moet het samen oplossen.”
 

Schoolgaande kinderen

Werknemers met naar schoolgaande kinderen zitten vast aan de vakantieperiode van hun kind(eren). Dat kan voor moeilijkheden zorgen op de werkvloer. Want stel: collega A kan alleen tijdens het hoogseizoen weg, omdat zij naar schoolgaande kinderen heeft. Collega B wil ook in dezelfde periode weg, maar heeft geen schoolgaande kinderen. Hoe wordt dit opgelost? Heeft collega A voorrang? Ook hier is volgens Fortuin het open en eerlijk bespreken de juiste oplossing. ,,Niemand kan rechten claimen, maar wat uit het onderzoek naar voren kwam, is dat werknemers vaak vinden dat mensen met kinderen voorrang hebben in de schoolvakantie. Maar je zou ook kunnen zeggen: vorig jaar heeft de een z’n voorkeursperiode gehad, dit jaar krijgt de ander de keus.”