Vrouwen verdienen een maandsalaris minder dan mannen

De salarisongelijkheid in Nederland tussen mannen en vrouwen blijft. Vrouwen boven de 35 jaar verdienen ongeveer een maandsalaris minder dan mannen in het jaar.

Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek, dat eens in de twee jaar wordt uitgevoerd. Vrouwen jonger dan 36 jaar krijgen per jaar 1400 euro bruto minder dan mannen van vergelijkbare leeftijd. Wie boven de 35 komt, krijgt als vrouw al gauw meer dan 3.600 euro bruto per jaar minder. Vrouwen onder de 36 hebben een salarisachterstand van 4 procent en boven de 35 is dat 8 procent. Dat komt neer op een maandsalaris. Tussen 2015 en 2017 is het salaris van 58 procent van de mannen en 48 procent van de vrouwen gestegen. Bij 35 procent van de mannen daalde het salaris en bij 42 procent van de vrouwen was dat het geval.

 

Functie

Mannen hebben nog altijd vaker dan vrouwen een leidinggevende functie en dus verdienen ze daarin meer. De salarisachterstand kan niet enkel aan dat feit worden toegeschreven, aldus het onderzoek. Vrouwen die in een managementpositie zitten, verdienen na hun dertigste minder dan mannen.

Opvallend genoeg lijkt het merendeel van de vrouwen er volgens het Nationaal Salaris Onderzoek niet mee te zitten. Van de vrouwen zegt 56 procent ,,dat hun huidige salaris een rechtmatige beloning is, tegen de helft van de mannen.”

 

Opleidingsniveau

Verschillen in salaris worden ook duidelijk aan de hand van opleidingsniveau. Een hbo-diploma heeft een positief effect van 16 procent. Werknemers met een universitair diploma liggen nog beter in de markt en hebben daarmee een positief effect van 25 procent op hun salaris. Dat geldt voor werknemers onder de 36 jaar. Daarboven zijn de salariseffecten nog groter.

Meer vrouwen (17 procent) dan mannen (13 procent) zijn ontevreden met hun baan. ,,De ontevredenheid betreft vooral de promotiemogelijkheden, de erkenning van de eigen bijdrage en de communicatie over het beleid en over de werktaken”, schrijven de onderzoekers.