Waarom gaan we naar ons werk?

ADP en Circle Research hebben onderzocht hoe tevreden en voldaan werknemers zijn op de werkplek. Meer dan 2500 mensen uit vijf landen deden mee. 

Een van de basale vragen die tegelijk inzicht gaf in de betrokkenheid van medewerkers, was waarom ze naar hun werk gaan.

38 procent gaf aan dat de belangrijkste reden toch wel ‘het betalen van noodzakelijke dingen’ is. 13 procent zegt het vooral te doen om ‘leuke dingen te kunnen betalen’. 

 

Andere redenen?

10 procent – Om te leren en aan mijn carrière te werken

20 procent – Omdat ik mijn werk leuk vind; het voelt niet echt als werken maar meer als een vakantie

10 procent – Omdat ik het bedrijf waar ik voor werk leuk vind; we gaan er samen voor

8 procent – Omdat ik met leuke mensen werk; veel van mijn collega’s zijn ook vrienden en het is een erg sociale omgeving

1 procent – Andere reden

 ,,Deze motiverende factor zorgt dat we ’s morgens ons bed uitkomen, dat de maandagen net even wat draaglijker zijn en dat we, ook als het even wat minder gaat, toch blijven groeien in onze carrière. Maar die motivatie verschilt per persoon”, staat in het onderzoek.

,,Eén van de eerste dingen die opvallen, is de duidelijke scheidslijn tussen financiële en nietfinanciële, motiverende factoren. Maar liefst 51 procent van de respondenten werkt om dingen te kunnen betalen die ze willen en nodig hebben, terwijl 48 procent voornamelijk om meer persoonlijke redenen aan het werk gaat.”