Waarom je zelf ook vragen moet stellen bij een sollicitatiegesprek (+ voorbeeldvragen)

“Heb je zelf nog vragen aan ons?” In veel gevallen wordt een sollicitatiegesprek met deze vraag afgesloten. De sollicitant krijgt de kans om enkele vragen te stellen. En het woord ‘kans’ moet je hier letterlijk nemen, want dit is een absolute kans! Zeg altijd “ja”, want met een paar goede vragen kun jij je onderscheiden.

Als je al blij bent dat je zelf al die vragen van de mensen tegenover bent doorgekomen, reageer je soms automatisch met “nee, het is allemaal duidelijk”. Zonde, want de mogelijkheid om zelf een vraag te stellen, is de kans om jezelf van je beste kant te laten zien en ervoor te zorgen dat je echt weet wat een bedrijf jou te bieden heeft.
 

Gemotiveerd

,,Wie vragen stelt tijdens een gesprek, komt gemotiveerd over. Je laat merken dat je je voorbereid hebt en verdiept hebt in de functie en het bedrijf,’’ zegt sollicitatiecoach Marloes Wichink Kruit op carrièresite Intermediair. ,,Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je gesprekspartner allerlei casussen voor gaat leggen. Maar het is wel goed als jij er mede voor kunt zorgen dat het een dialoog wordt en geen vragenuurtje waarbij je na een kort antwoord weer wacht op de volgende vraag.’’

Om die goede en gemotiveerde indruk te maken, is een degelijke voorbereiding natuurlijk noodzakelijk. Bedenk van te voren wat je van het bedrijf of van de functie wilt weten. Los van dat het goed overkomt, is het stellen van vragen namelijk ook gewoon noodzakelijk. In het sollicitatiegesprek moet de werkgever erachter komen of je wel bij het bedrijf past, ,,maar jij moet er evengoed achter zien te komen of dit de juiste match voor je is,’’ zo stelt Wichink Kruit.
 

Een lijstje met vragen

In je voorbereiding kun je alvast een lijstje met vragen maken. Maar denk erom: het moeten geen ‘vragen om het vragen’ worden. Laat de vraag waarop je het antwoord heel gemakkelijk via de website van het bedrijf kunt vinden dus achterwege. Daarmee maak je van deze positieve kans juist iets negatiefs. De werkgever kan denken dat jij je huiswerk niet hebt gedaan.

Ook dodelijk: dingen vragen die eerder in het gesprek al naar voren zijn gekomen. Neem daarom niet één of twee vragen mee vanuit je voorbereiding, maar een selectie waaruit je ter plekke een keuze kunt maken.
 

Voorbeeldvragen:

  1. Biedt de organisatie ook opleidingsmogelijkheden?
  2. Welke mogelijkheden zijn er om in de organisatie door te groeien naar andere functies?
  3. Wat vindt u het leukste aan werken bij dit bedrijf?
  4. Wie werken er nog meer in het team? Is er tijdens het sollicitatieproces gelegenheid om hen te ontmoeten?
  5. Als ik de functie zou krijgen, hoe zou een typische werkdag er dan uitzien?
  6. Als ik aangenomen word, wat is dan mijn allereerste opdracht?
  7. Hoe komt het dat deze functie vrij is? Is het een nieuwe functie, of is er iemand weggegaan?
  8. Hoe vindt u dat mijn kwalificaties overeenkomen met de functie?
  9. In hoeverre behoren er bij de functie nog taken die niet in de vacature staan vermeld?
  10. Kunt u me vertellen hoe het sollicitatieproces verder zal verlopen en wanneer ik een aanbod kan verwachten?