Wat is de belangrijkste reden om van baan te wisselen?

De  voornaamste reden om van baan te wisselen? De hoogte van het loon. Dat zegt 79 procent van de ondervraagden, in het onderzoek van Talmark onder 1046 werkzoekende Nederlanders.

Zij zouden van baan verwisselen als ze ergens anders meer kunnen verdienen. 61 procent van de millenials, geboren tussen 1980 en 2000, zegt graag te willen werken voor een organisatie die een ,,hoger maatschappelijk doel nastreeft”.

Toch wil 88 procent van de millenials vooral een baan met een hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. ,,Zo zie je: een hoger maatschappelijk doel speelt mee, maar het loon blijft uiteindelijk toch de belangrijkste voorwaarde om voor een baan te kiezen”, zegt Ricardo Risamasu, directeur van Talmark.

,,Een hoger doel wordt echter steeds belangrijker en is tegenwoordig van grote toegevoegde waarde. We zien dat een groeiend aantal werknemers ook daadwerkelijk iets wil toevoegen in plaats van alleen maar verdienen. Bedrijven die niet van betekenis willen en kunnen zijn in de maatschappij, en in plaats daarvan alleen maar verkopen, verliezen letterlijk de strijd om het aantrekken van talent.”