Wat voor banen zijn er voor het ontslagen DE-personeel?

De vaste mensen die weg moeten bij Jacobs/Douwe Egberts in Joure krijgen begeleiding naar ander werk. Lageropgeleiden krijgen het moeilijk, in krapteberoepen is echter volop keus.

Hoe hoger gekwalificeerd, des te beter de kansen op een nieuwe baan, zegt arbeidsmarktdeskundige Marieke Schramm. Zij brengt ieder kwartaal de ‘krapteberoepen’ in kaart voor werk- en uitkeringsinstantie UWV, en ziet dat ook in Friesland een groeiend aantal werkgevers moeilijk aan geschikt personeel kan komen.

 

Tekort aan programmeurs en metselaars

Op hbo- en wetenschappelijk niveau is er een tekort aan bijvoorbeeld constructeurs in de werktuigbouw, ontwerpers van machines, installaties en elektronica, systeem-ontwikkelaars, webontwikkelaars, programmeurs, mondhygiënisten, verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers, medisch specialisten, registeraccountants, belastingadviseurs, en eerste- en tweedegraads docenten.

Lager en middelbaar opgeleide mensen hebben minder keus. Voor hen liggen er vooral kansen in de bouw en in de industrie. Deze sectoren kampen met tekorten aan metselaars, slopers, asbestverwijderaars, stukadoors, kitters, plaatwerkers en elektromonteurs. Mbo’ers kunnen er aan de slag als CAD-tekenaar, werkvoorbereider, meet- en regeltechnicus, CNC-verspaner, calculator, loodgieter of gespecialiseerd lasser.

,,We zien dat fabrieken in een flink tempo automatiseren en robotiseren. Daar horen nieuwe banen bij. Meestal zijn dat banen voor hoger geschoolden’’, zegt Schramm. Al zijn er ook verrassende nieuwe beroepen voor lager geschoolden, ,,zoals schoonmaker van robots’’.

 

Administratief personeel is kwetsbaar

Kwetsbaar zijn mensen die uit een administratieve baan komen, uit het verzekering- of bankwezen bijvoorbeeld. ,,Iedereen kan zelf zien hoe die functies zijn overgenomen door apps. Dat soort werk komt ook niet meer terug.’’ Een overstap naar de klantenservice komt vaak voor, zegt Schramm. ,,Maar niet als eindstation. Vaak is het een opstap naar iets anders.’’

Kwetsbaar zijn ook mensen die al heel lang bij dezelfde baas werken en weinig aan scholing hebben gedaan. ,,Een open deur natuurlijk, maar een leven lang leren is echt van groot belang om relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Je hebt gewoon21st century skills nodig.’’ Ofwel 21ste-eeuwse vaardigheden zoals handigheid met ict-gereedschap, creatief denken, om problemen op te lossen, communiceren en samenwerken.

 

Begeleiding naar ander werk

Voor de medewerkers in vaste dienst van DE voorziet het sociaal plan in begeleiding naar ander werk. Dat geldt niet voor de flexkrachten, aldus woordvoerster Edith Janssen, hoewel het bedrijf wel wil overleggen met de uitzendorganisaties.

De krapte op de arbeidsmarkt voor specialistische functies heeft er intussen al toe geleid dat DE door een onderneming is benaderd, die naarstig op zoek is naar engineers. Janssen wil echter niet zeggen welke functies vervallen.