Wat zijn de 25 meest favoriete werkgevers?

Het Rijk is voor de tweede keer op rij verkozen tot de meest favoriete werkgever van Nederland in 2017. Shell staat dit jaar op twee, gevolgd door Rabobank, de politie en KLM.

Grootste daler in de lijst is Philips, die van een vierde plek in 2016 wegzakt naar plaats 8. Verder valt op dat top-werkgevers Unilever en Google niet meer deel uitmaken van de top-10. Daarentegen zien we dat deze werkgevers hun plaats afstaan aan Defensie en ABN Amro, die na een aantal jaar van afwezigheid weer hun intrede doen in de top-10. Dit blijkt uit de recentste resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 18.649 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking ondervraagd in 2017.

Bekijk hier de 25 meest favoriete werkgevers.

 

Grote namen verdwenen

Waar de gemeente Den Haag reuzensprongen maakte en in de top-25 belandde, hebben bekende namen het zwaar. Coolblue (26), Nike (76), Heineken (37), FrieslandCampina (123) en Van der Valk Hotels (129) staan niet meer in de top-25.

 

Top of mind

,,Het Rijk toont opnieuw aan dat door gerichte arbeidsmarktcommunicatie, zij de ‘harten’ van hun doelgroep kunnen raken en dat dit resulteert in de hoogste top-of-mind-positie. Dit twee jaar op rij doen, is heel erg knap”, aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group. ,,Bedrijven die standaard op hun sterke consumentennaam vertrouwen, zoals Heineken, Unilever en Coolblue ervaren steeds vaker dat het verleidingsspel op de arbeidsmarkt steeds meer om de inhoud gaat en steeds minder alleen om de verpakking.”