‘Werken in de techniek: help mee aan de ambitie om de industrie te verduurzamen’

Verwater is een technisch dienstverlener in de breedste zin van het woord. Van ontwerp tot realisatie tot onderhoud. Dat biedt de klant de zekerheid dat zijn industriële installatie gedurende de hele levenscyclus bij Verwater in goede handen is.

Dagelijks leveren de mensen van Verwater een belangrijke bijdrage aan de veiligheid, levensduur en duurzaamheid van deze installaties. Met specialisten in projectmanagement, engineering en automatisering, panelenbouw en het realiseren en onderhouden van industriële installaties. Verwater levert deze diensten voor de gehele levensduur van de installatie, waarbij veiligheid en de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding voorop staan.

Verwater heeft inmiddels met talloze bedrijven in Noord Nederland een goede relatie opgebouwd.
Om de wereldwijde concurrentie aan te kunnen moeten deze bedrijven innovatief zijn. Waar nodig en gewenst kan Verwater hieraan een bijdrage leveren. Veel van deze installaties draaien inmiddels al vele jaren en moeten aangepast worden aan milieu eisen, energieverbruik, veiligheid en productiviteit. Er zijn daarom voldoende fabrieken met plannen om te vernieuwen, nieuw te bouwen of uit te breiden. Op het gebied van engineering is Verwater daar nu al bij betrokken. Ook zal het komende decennium veel verouderde industriële infrastructuur aan vervanging toe zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de transitie van gas naar waterstof.

Gertjan: “In het traineeship krijg je zelf een scherper beeld van wat je interessant vindt.”

 

Verwater is een organisatie die wil meegroeien met haar klanten. Om dit te kunnen waarmaken, is het tegelijk een uitdaging om goed personeel te krijgen en om interne verschuivingen op te vangen. Op diverse plekken in de organisatie hebben we daarom onder andere leerlingen aan het werk om tot nieuwe vakmensen op te leiden.

Tevens biedt Verwater traineeships aan. Een traineeship geeft talentvolle starters de kans zich te ontwikkelen tot ‘allrounder’. Het is een volwaardige baan bestaande uit een combinatie van werken en leren. Gedurende een vastgestelde periode werk je in diverse functies op wisselende afdelingen binnen het bedrijf. Het traineeship is een wederzijdse investering: het bedrijf investeert in jou én andersom. Het uiteindelijke doel is dat je als trainee doorstroomt naar een functie die het beste bij je past.

Zo is onder andere Gertjan Webers na een afgeronde opleiding HBO Elektrotechniek begonnen bij Verwater. Na kennis te hebben gemaakt met de verschillende aspecten van de discipline engineering en automatisering heeft hij zich nu doorontwikkeld tot software engineer. Hij houdt zich inmiddels bezig met verschillende projecten op het gebied van industriële automatiseering. Gertjan: “Erg interessant, leerzaam en bovendien leer je snel veel leuke collega’s kennen. Je krijgt zelf een scherper beeld van wat je interessant vindt. Dat heeft uiteindelijk geleid tot mijn huidige functie als software engineer. En ook binnen deze functie is er ruimte om me te ontwikkelen!”.

Gertjan: “Erg interessant, leerzaam en bovendien leer je snel veel leuke collega’s kennen”.

 

Wat maakt werken bij Verwater nu zo leuk? Met de diverse disciplines die bij Verwater onder één dak te vinden zijn maak je kennis met de vele aspecten van industriële dienstverlening in de breedste zin van het woord. Tevens draag je bij aan onze ambitie om samen met onze klanten de Noordelijke industrie te verduurzamen. Zie jij ook toekomst in de industriële dienstverlening? Kijk dan snel op onze website www.verwaterindustrialservices.nl. Of stuur een open sollicitatie naar Peter Roggema (P.Roggema@verwater.com).