Winkelcentrum De Centrale breidt uit: 200 nieuwe banen

Winkelcentrum de Centrale in Leeuwarden groeit. Nieuw zijn de Deense winkelketen Jysk en een grote babywinkel. Sportzaak Decathlon breidt uit.

De nieuwe zaken leveren naar schatting tweehonderd deeltijdbanen op. Dat maakt Stable retail centre management, verantwoordelijk voor strategie en marketing van het winkelcentrum, bekend.

Het winkelpark aan de oostzijde van de stad groeide uit tot een belangrijk regionaal winkelcentrum. ,,Inmiddels kunnen we uitgaan van ruim 3,5 miljoen bezoekers op jaarbasis’’, zegt marketingconsultant Natalia de Smalen.

De helft van de klanten komt van buiten de stad. Uit metingen zou blijken dat bijna 30 procent van alle bezoekers ook een bezoek brengt aan de binnenstad.

Momenteel wordt gebouwd aan een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. In totaal wordt 7000 vierkante meter nieuw gebouwd en komen er zevenhonderd parkeerplaatsen bij. Na de voltooiing staat er 42.000 vierkante meter aan winkels, bijna allemaal zaken die minder goed in de binnenstad passen.