‘Zakelijke’ First Dates, kijker is getuige van sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is een intieme en vaak zenuwslopende aangelegenheid, waarbij normaal gesproken nooit iemand meekijkt. SBS6 zet er nu de camera’s op voor het programma De Sollicitatie. Het resultaat is een soort zakelijke versie van First Dates, inclusief de ongemakkelijke stiltes.

Iris (27) loopt een wat onbestemd kantoorgebouw binnen. Zwarte trui, spijkerbroek, ze wrijft een tikkeltje zenuwachtig in haar handen. Ze is hier voor een sollicitatiegesprek met de twee eigenaren van een frietfabriek, Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden. Zij zoeken een operationeel manager, die de boel kan aansturen, maar zelf ook meehelpt. Verdiensten: 2400 euro bruto per maand.

Het  lijkt Iris wel iets, die functie. Meer uitdaging dan haar huidige baan, meer verantwoordelijkheid. Ook op gesprek komen de 28-jarige Boeb, de 26-jarige Carlos en de 28-jarige Mark, die niet heel goed is voorbereid omdat hij de avond ervoor een bruiloft heeft gehad. De een kijkt tijdens het wachten om zich heen, de ander bladert wat in een tijdschrift. De een begint enthousiast aan het gesprek, de ander klinkt wat weifelend en afwachtend. Ongemakkelijke stiltes volgen, net als veelbetekenende blikken, zenuwachtige lachjes, open deuren en emotionele privéverhalen.

Meer weten over dit programma? Lees verder op ad.nl