Zweeds bedrijf scoort met sportend vakantiedagen verdienen

Elk bedrijf wil gezonde medewerkers. Je ziet dan ook steeds meer bedrijven die hier zelf iets aan doen. Het aanbieden van een gezonde lunch of gezamenlijk sporten na werktijd. Het Zweedse bedrijf Mimer AB doet er nog een schepje bovenop. Voor elk uur dat een medewerker sportief bezig is, staan 12 minuten extra vakantie.

Het softwarebedrijf besloot tot deze maatregel vanwege een hoog ziekteverzuim. Medewerkers kregen een dagboek om hun sportieve activiteiten bij te houden. Ter stimulatie kregen medewerkers ook een sportpas of kon de betaling voor een abonnement op de sportschool worden gedeclareerd.

Resultaten

Het resultaat? Meer dan 75 procent van het volledige personeelsbestand deed mee. Het ziekteverzuim daalde in twee jaar met maar liefst 30 procent. Ook had het extern een effect: het Zweedse bedrijf eindigde in 2018 in de top 10 van beste bedrijven om voor te werken.

Volgens Wicecka Ljungh, hoofd HR van Mimer AB, zijn ook minder langdurig ziekteverlof, een betere nachtrust, minder lichamelijke klachten en minder vermoeidheid voordelen van de aanpak.

Goed voorbeeld doet volgen

Zelfstandig personeelsadviseur Nicole Ehlers ziet een grote kracht vooral in het feit dat het Zweedse bedrijf inzet op mensen die al goed bezig zijn. Die worden beloond. “Op een hoop andere plekken zie je dat de aandacht naar medewerkers gaat die het niet volgens de norm doen. Met een anti-rookcampagne bijvoorbeeld. Dat kost veel geld en achteraf vallen mensen vaak weer terug in oude gewoonten. Bij Mimer AB wordt ingezoomd op de fitte mensen die hun mindset op orde hebben. Goed voorbeeld doet volgen. Dat is waar ik in geloof.”

Bron: De Ondernemer